- reklama -
Suroviny
- 2-3 syrové oloupané brambory
- 1 velká červená paprika
- 2 cibule
- 3 špekáčky
- Směs na potření :
- 1 (sekáčkem) nasekaná velká červená paprika
- olivový olej
- sůl
- kayenský pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
Špekáčky pokrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kousky. Uzeninu, brambory, cibule a papriku střídavě napichujeme na špejle nebo grilovací jehly.
-
Připravíme si omáčku (domácí harisu): Jednu omytou velkou červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, sůl, kayenský pepř a promícháme.
-
Špízy dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program „gril“ a
ostrou směsí špízy potíráme. Grilujeme dozlatova.
Kuchařka: Ivace64