
Suroviny
3 – 4 porce
- 300 g vepřových palců ( levnější varianta vepřové panenky )
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika klidně i tenkostěnná.. výborná je slovenská
- 2 cibule
- 2 středně velká rajčata
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžíce koření Tandori Masala ( obsahuje: sůl 25%, česnek, zázvor, paprika sladká, chilli mleté, glutaman sodný )
- 4 lžíce čínská sladkokyselá marináda(Sweet Sour Sauce)
- 100 ml červeného vína Merlotu ( nebo jiného červeného vína )
- 4 lžíce aceto Balsamico di Modena ( balzámový ocet z Modeny )
- 3 lžičky Sambal Oelek ( pálivá pasta z chilli papriček )
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala. Necháme na kuchyňské lince cca 30 min. odležet.
-
Mezitím si připravíme zeleninu: rajčata křížem shora nařízneme a zalijeme vařící vodou. Chvilinku počkáme, horkou vodu vylijeme a ledovou je zchladíme. Poté velmi snadno sloupneme rajčátko z kůže. Rozkrojíme napůl, odstaníme bubáka a nakrájíme na kostičky.
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na céčka. Papriky na nudličky.
-
V pánvi ( wok je s výhodou ) rozpálíme zbylý ( 3 lžíce ) olej a maso z misky přemístíme tam.
-
Na prudkém plameni restujeme cca 10 minut.
-
Pak přidáme všechna tekutá dochucovadla ( ocet, víno, čínskou omáčku ) a necháme za občasného míchání zčásti odpařit. Osolíme, pokud je to potřeba.
-
Teď přidáme papriky a cibuli a zase chvilku restujeme.
-
Po asi 10 minutách vhodíme kostičkovaná rajčata a vysmahneme do krásné šťavičky pěkně všechno pospolu. Sosíku je poměrně dost, takže přílohu si zvolte dle vlastní chuti…rýže, těstoviny, brambor, hranolky, kuskus…
Poznámka od kuchařky
Úplně stejný rcp jsem zde nenašla. Pokud tu takový je, prosím administrátory o vymazání tohoto.
Masíčko musí být měkké, zeleninka tak akorát na skus.
Celé je to VELMI pikantní, nic pro jemné jazýčky… proto „jinej gang“ :-)))
Tož tak … dobrou pálivou chuť.
Jo, a zbytek toho Merlotu se bude hodit 🙂