Ostré feferony s brusinkami

69
- reklama -

Suroviny
individuálně, podle množství feferonů

feferony (měla jsem dlouhé, podobné kozím rohům)
sušené brusinky (do každé sklenice asi 2 lžíce)
Na lák:
320 g cukru
110 g soli
1 l octa 8%
3 l vody
6 hřebíčků
6 nových koření
20 kuliček pepřů
5 bobkových listů
1 lžíce Deka

Postup přípravy receptu

  1. Feferony očistíme, odkrojíme stonky a nakrájíme na kousky asi 2-3 cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Po částech je vkládáme do sklenic a vždy mezi vrstvy dáme trochu brusinek.

  3. Zalijeme teplým lákem, sterilizujeme asi 15-20 minut při 100°C.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem hodně ostré feferony. Brusinky je malinko zjemní. Jsou výborné ke grilovaným masům, k salámovým mísám a pod.

Skleničku takových feferonek mi kdysi donesl přítel do práce, ale s hrozinkami.

Co se nálevu týká, nemusí se používat zrovna tady ten. Každý z nás má určitě nějaký svůj oblíbený 🙂