Ostré čatní z cukety

116
- reklama -

Suroviny
5 sklenic

větší cuketa
1 kg čerstvých paprik
1 kg rajčat (lze nahradit protlakem)
5 feferonek
3 cibule
1/4 kg švestek
50 g sušených brusinek ( lze nahradit rozinkami)
100 g zázvoru
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, vykrojíme jádra a nakrájíme na malé kousky.
    Přidáme ostatní suroviny, taktéž nakrájené na malé kousky, zázvor na co nejmenší, brusinky necháme celé.
    Vše dáme dusit se 3 lžícemi octa, cca 1/2 litrem vody a mírně osolíme…
    Necháme dusit cca 2 hodiny, až jsou všechny suroviny měkké.

  2. Plníme do sklenic a otočíme dnem nahoru.
    Po chvíli otočíme zpět.
    Používám pod dušené maso s rýží nebo těstovinami, lze použít i ke grilovanému masu.

Poznámka od kuchařky

Zeleninu a ovoce můžeme libovolně kombinovat ,když je více ovoce, je čatní sladší..