
- reklama -
Suroviny
- Na piškot:
- 6 vajec
- 6 lžic cukr krupice
- 6 lžic polohrubé mouky
- Na krém:
- 1/4 l mléka
- 3 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 3 dkg hl.mouky
- dále:
- 25 dkg másla
- 13 dkg cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- piškoty (kulaté)
- rum
- káva
Postup přípravy receptu
-
Upečeme piškot na velký plech.
-
Po vychladnutí rozkrojíme po délce na dvě poloviny, jednu půlku namažeme polovinou krému a střídavě se kladou piškoty máčené v rumu a kávě, těsně vedle sebe.
-
Pak na piškoty natřeme zbytek krému a přikryjeme druhou půlkou upečeného piškotu.
-
Necháme v chladu nejlépe do druhého dne, vrch zdobíme šlehačkou, posypanou strouhanou čokoládou.
-
Krém – ve 1/4 l mléka rozmícháme žloutky, vanil.cukr, 3 dkg hl.mouky a na mírném ohni uvaříme do zhoustnutí.
-
Po vychladnutí vyšleháme s rozšlehaným krémem z másla, cukru moučkového a vanilkového.
Poznámka od kuchařky
Piškot si může každý upéct na jaký je zvyklý, já pekla takový. Fotku nemám, zapomněla jsem to vyfotit, příště doplním.
Kuchař: majda 2