Ostrá sojovo – fazolová pánev

67
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 balíček připravených sójových kostek (nebo cca 500 g jakéhokoli masa na nudličky, případně kombinace)
500 ml rajčatového pyré
1 plechovka fazolí v chilli omáčce ve slaném nálevu
koření Argentina
sójová omáčka (tmavá)
Solamyl
1 lžička chilli (koření nebo i papričky)
1 lžička kari (kdo chce)
sůl
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Připravené sójové maso podle chuti posypeme grilovacím kořením Argentina (cca 1 PL), zakápneme tmavou sojovou omáčkou a promícháme, aby se omáčka i koření dostaly všude a chutě se spojily, následně zaprášíme solamylem a opět promícháme (maso se k sobě trochu lepí = ideální stav), následně zprudka osmažíme na trošce oleje, kousky od sebe oddělujeme (oleje může být klidně víc, po osmažení maso vyjmeme a necháme okapat, olej můžeme vylít)

  2. V pánvi smícháme vše ostatní, dochutíme kořením chilli a několik minut povaříme, přihodíme maso a necháme ještě chvilku vyvařit, dokud nejsme spokojeni s konzistencí.

    Jako přílohu … třeba čerstvý chléb :o)

    (fotky bohužel nejsou, hlad a chuť byly příliš velké, ale co jsem zatím vařil ze sójového masa, musím říct, že poprvé jsem vůbec nepoznal že tam je)

Poznámka od kuchařky

Příprava sojových kostek:

V menším hrnci přivedeme k varu cca ½ litru vody, přidáme 2-3 lžíce sójové omáčky (doporučuji českou), vhodíme kostku masoxu a sojové kostky, vaříme pod pokličkou cca 15 minut, pak odklopíme, za občasného zamíchání necháme vodu úplně vyvařit a mírně orestujeme. (Ideálně necháme do druhého dne vychladnout, poté můžeme zpracovat na jakékoli jídlo se sójovým masem)