
- reklama -
Suroviny
- 3 hrsti bílé fazole
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky chilli
- sůl
- klobása nebo suchý salám
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc.
-
Druhý den slijeme vodu, dáme čistou, osolíme a fazole povaříme až jsou měkké.
-
Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, nasypeme hladkou mouku, papriku a chilli a cibulovou jíšku přidáme za stálého míchání do polívky, která se stále vaří.
-
Nakrájenou klobásu nebo salám nasucho osmažíme na pánvičce a také přidáme do polévky.
-
Nakonec zjemníme zakysanou smetanou.
Kuchařka: hanahcotton