
Suroviny
- 3 porce osso buca
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- potravinářský provázek
- 1 velká šalotka
- 50 g másla
- ½ l hovězího vývaru
- ½ l bílého vína
- 1 plechovku krájených rajčat
- Gremolata:
- 2-3 stroužky česneku
- kůru z jednoho citronu
- 1 hrst plocholisté petrželky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa po krajích nařízneme, osolíme, opepříme z obou stran, obalíme v mouce a dokola zajistíme provázkem.
Šalotku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a petrželku nasekáme. -
Na pánvi s trochou oleje maso osmahneme dozlatova a přendáme do pekáče.
-
Do výpeku po mase přidáme máslo a osmažíme šalotku do sklovita, osolíme, opepříme a přidáme víno, které necháme odpařit a vývar s rajčaty.
Krátce povaříme, přelijeme tímto maso, přikryjeme a dáme péct na 150 C° přibližně na 1,5 – 2 hodiny. Během pečení několikrát maso otočíme. -
Mezitím smícháme česnek s citronovou kůrou a petrželkou.
Když je už maso měkké, přidáme gremolatu a ještě 5-7 minut necháme péct. -
Servírujeme s kouskem zeleniny a jako příloha bývá nejčastěji šafránové rizoto. Já neměla po ruce šafrán, tak jsem volila bramborovou kaši.









