- reklama -
Suroviny
- 2 ks mladá hovězí kližka s morkovou kostí (osso buco)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladká mouka
- 1 velká cibule
- 50 g másla
- 150 ml drcených rajčat
- 250 ml bílého vína
- 250 ml hovězího vývaru
- Gremoláta
- 1/2 svazku plocholisté petrželky
- kůra z 1/2 citronu
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso osmahneme z obou stran a přendáme do pekáče.
-
Do výpeku po mase přidáme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku a zvolna restujeme do sklovata.
-
Šťávu podlijeme vínem a necháme chvilku povařit.
-
Přidáme rajčata, vývar a tímto rozvarem zalijeme maso.
-
Přiklopíme a pečeme na 150°C 1 1/2 až 2 hod.
-
Půl hodiny před dopečením odklopíme a dopékáme.
-
Gremolátu si uděláme tak, že petrželku a česnek nasekáme na jemno, promícháme s citronovou kůrou. Hotovou gremolátu přidáme k měkkému masu a ještě 5 min. dopékáme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Kluci v akci.
Kuchařka: suslajda