Osso buco

56
- reklama -

Suroviny

2 ks mladá hovězí kližka s morkovou kostí (osso buco)
sůl
čerstvě mletý pepř
hladká mouka
1 velká cibule
50 g másla
150 ml drcených rajčat
250 ml bílého vína
250 ml hovězího vývaru
Gremoláta
1/2 svazku plocholisté petrželky
kůra z 1/2 citronu
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso osmahneme z obou stran a přendáme do pekáče.


    Zobrazit celý recept

  2. Do výpeku po mase přidáme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku a zvolna restujeme do sklovata.

  3. Šťávu podlijeme vínem a necháme chvilku povařit.

  4. Přidáme rajčata, vývar a tímto rozvarem zalijeme maso.

  5. Přiklopíme a pečeme na 150°C 1 1/2 až 2 hod.

  6. Půl hodiny před dopečením odklopíme a dopékáme.

  7. Gremolátu si uděláme tak, že petrželku a česnek nasekáme na jemno, promícháme s citronovou kůrou. Hotovou gremolátu přidáme k měkkému masu a ještě 5 min. dopékáme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Kluci v akci.