Ošatkový chléb II

76
- reklama -

Suroviny

300 ml vody
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička olivového oleje
1 lžíce octa
200 g mouky na domácí chleba
300 g pšeničné chlebové mouky
1 lžička chlebového koření
1/4 kostky droždí
sezamová semínka (různá jiná semínka)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto a necháme vykynout.

  2. Ošatku vysypeme hladkou moukou, dáme do ní zformované těsto a necháme ještě asi 20 minut kynout.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C, po deseti minutách snížíme na 160°C.

  4. Chleba je pečený, když po poklepání duní a má hezkou barvu.Během pečení potíráme vodou.