
- reklama -
Suroviny
- 300 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce octa
- 200 g mouky na domácí chleba
- 300 g pšeničné chlebové mouky
- 1 lžička chlebového koření
- 1/4 kostky droždí
- sezamová semínka (různá jiná semínka)
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto a necháme vykynout.
-
Ošatku vysypeme hladkou moukou, dáme do ní zformované těsto a necháme ještě asi 20 minut kynout.
-
Dáme do trouby vyhřáté na 200°C, po deseti minutách snížíme na 160°C.
-
Chleba je pečený, když po poklepání duní a má hezkou barvu.Během pečení potíráme vodou.
Kuchařka: Jikotka