
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty nebo dřeň z vanilkového lusku
- 100 g mletých lískových oříšků
- 1 lžíce strouhanky
- 2 lžíce vaječného likéru
- Na povrch:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky – Smeta fix
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty
- vaječný likér
- strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přišleháme cukr a žloutky.
Pak vmícháme vanilkovou pastu, oříšky a vaječný likér. -
Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, boky formy potřeme máslem a nalijeme těsto.
Pečeme při 180°C asi 20 minut.
Pečený korpus vyjmeme z trouby a necháme trochu zchladnout ve formě. Pak opatrně vyjmeme z formy. -
Smetanu vyšleháme dotuha se ztužovačem, cukrem a vanilkovou pastou.
Povrch a boky korpusu potřeme tenkou vrstvou šlehačky. Posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zbytek šlehačky dáme do zdobícího sáčku a na dort nastříkáme kolečka. Středy nastříkaných koleček vyplníme hustým vaječným likérem.
Hotový dortík necháme před podáváním chvíli v chladu.
Kuchařka: Angel 666