
Suroviny
12-16 porcí
- (těsto dole v příloze
- čokoládová poleva také v příloze)
- Pařížská šlehačka:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 čokoládová tyčinka Ledové Kaštany
- Oříškový krém:
- 250 ml mléka
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 vanilkový puding
- 1 máslo
- mleté vlašské ořechy – podle chuti
- potahová hmota K2
- červené potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
-
Pařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do lednice a až druhý den vyšleháme.
-
Druhý den si korpus na dvakrát prořízneme a pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, kterou jsem chladili v lednici. Přiložíme pláty na sebe a připravíme si krém.
-
Krém: Tak dvě – tři hodiny před zdobením dortu si připravíme krém.
-
Část mléka si zahřejeme s cukrem. Zbytek mléka si zamícháme s vanilkovým pudinkem a do vroucího mléka vlijeme.
-
Vaříme a mícháme do hustoty krému.
-
Špachtlí si krém přendáme do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nalíváme studenou vodu, tak aby byl krém ponořený. Zabráníme tak škraloupu. Necháme vystydnout v pokojové teplotě spolu s jedním máslem.
-
Vodu z nádoby vylijeme, do krému přidáme lžičku cukru a šleháme do kaše.
-
Pak postupně přidáme změklé máslo a stále šleháme.
-
Když je krém krásně mazlavý, pomalu přidáváme mleté ořechy. Vše vyšleháme. Podle chuti přidáváme.
-
Krémem pomažeme boky a vršek dortu. Strany jsem nechtěla mít hladké, dala jsem krému víc. Cukrářským sáčkem zdobíme vršek dortu. Pak je to na naší fantazii.
-
Do silikonové formy – růžičky, vtlačíme obarvenou hmotu K2
Poznámka od kuchařky
http://www.www.toprecepty.cz/recept/23801-cokolado…
http://www.www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-hu…
Dort je určený pro mojí švagrovou, měla 24.11. 25 let. Na dortu je 25 malých růžiček









