- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 300 g přesáté hladké mouky
- 140 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 80 g mletých oříšků
- Krém:
- 2 šlehačky 33 %
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g mletých oříšků
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nalámeme čokoládu do kastrůlku a zalijeme smetanou, zahříváme a za stálého míchání rozpustíme čokoládu, ale nesmí vařit! Necháme vystydnout a uložíme na noc do lednice. Druný den ručním šlehačem ušleháme a pak vmícháme mleté oříšky.
-
Suroviny na těsto propracujeme a necháme v lednici zabalené ve folii alespoň hodinu uležet. Pak vyválíme, vykrájíme tvary. Na plechu s pečícím papírem pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova asi 10 minut podle typu trouby. Vychladlé slepujeme krémem. Zavřeme je do krabice s víkem a necháme uležet v ledničce.
Kuchařka: RubyRom