Originální vietnamské nepečené závitky

66
- reklama -

Suroviny
cca 15ks

45 ks plátků vepřového vařeného kolena
5-6 vajec na omeletu
20 ks rýžových papírů které můžete jíst bez vaření
1 láhev rybí omáčky
vařící voda
1 citrón
2 chilli papričky
5 stroužků česneku
sůl
1 okurka
30 malých oloupaných krevetek
vietnamské nudle (bún)
salát
4 kapky oleje
5 kapek octu

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka nalít, nemíchat, nechat na mírném ohni ztuhnout). Omeletu rozkrájíme na tenké proužky (asi 2x10cm).

  3. Krevety uvaříme v osolené vodě doměkka.

  4. Vietnamské nudle uvaříme ve vodě se 4 kapkami oleje a 5 kapkami octa (asi 10 minut).

  5. Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na tenké špalíčky (1x1x10cm).

  6. Rýžový papír namočíme do vody, tím změkne, na něj ke kraji položíme 3 kousky masa, 2 krevety, špalíček okurky, trochu nudlí a kousek vaječné omelety. Potom papír ohneme ze stran jako do tvaru obálky a zavineme (jako malý štrůdl „J“ ), tím vznikne závitek, ze kterého ani po stranách nic nevypadne.

  7. Omáčka k namáčení: Trochu rybí omáčky smícháme s kapkou vařicí vody, ochutíme třeným česnekem, citronovou šťávou a chilli papričkami.

  8. Závitek namáčíme do omáčky a hned jíme. Dobrou chuť…

Poznámka od kuchařky

Dáváme do každého závitku 2 krevety a hrst nudlí, pár kousků omelety a 3 ks masa.

OMÁČKA: viz.

http://www.toprecepty.cz/recept/15008-omacka-na-vs…