![Originální vietnamské nepečené závitky_5ffba3cb5f57f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/originalni-vietnamske-nepecene-zavitky_5ffba3cb5126e.jpeg)
Suroviny
cca 15ks
- 45 ks plátků vepřového vařeného kolena
- 5-6 vajec na omeletu
- 20 ks rýžových papírů které můžete jíst bez vaření
- 1 láhev rybí omáčky
- vařící voda
- 1 citrón
- 2 chilli papričky
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 1 okurka
- 30 malých oloupaných krevetek
- vietnamské nudle (bún)
- salát
- 4 kapky oleje
- 5 kapek octu
Postup přípravy receptu
-
Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
-
Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka nalít, nemíchat, nechat na mírném ohni ztuhnout). Omeletu rozkrájíme na tenké proužky (asi 2x10cm).
-
Krevety uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
Vietnamské nudle uvaříme ve vodě se 4 kapkami oleje a 5 kapkami octa (asi 10 minut).
-
Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na tenké špalíčky (1x1x10cm).
-
Rýžový papír namočíme do vody, tím změkne, na něj ke kraji položíme 3 kousky masa, 2 krevety, špalíček okurky, trochu nudlí a kousek vaječné omelety. Potom papír ohneme ze stran jako do tvaru obálky a zavineme (jako malý štrůdl „J“ ), tím vznikne závitek, ze kterého ani po stranách nic nevypadne.
-
Omáčka k namáčení: Trochu rybí omáčky smícháme s kapkou vařicí vody, ochutíme třeným česnekem, citronovou šťávou a chilli papričkami.
-
Závitek namáčíme do omáčky a hned jíme. Dobrou chuť…
Poznámka od kuchařky
Dáváme do každého závitku 2 krevety a hrst nudlí, pár kousků omelety a 3 ks masa.
OMÁČKA: viz.