Orientální rýžový salát

54
- reklama -

Suroviny

uvařená rýže
1/4 jablka
2 vejce
tak 1 cm sardelové pasty
špetka kari
ochucená majonéza
citronová šťáva
trochu sušené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív uvaříme 1 vejce natvrdo a 1 vejce usmažíme.

  2. Do misky si nastrouháme jablko (strouháme nahrubo), taktéž vejce natvrdo, přidáme zchladlou rýži, dáme sardelovou pastu. špetku kari, trochu citronové šťávy, majonézu a promícháme, můžeme dle potřeby přisolit.

  3. Urovnáme na talířky, navrch dáme 1 lžíci smaženého vajíčka a trochu zasypeme paprikou.

    2.varianta: místo majonézy se dá použít zakysaná smetana, ale už nedáváme šťávu z citronu!

Poznámka od kuchařky

Recept mám napsaný z nějaké kuchařky, ale tak z poloviny změněný.

Docela bych řekla, že s tou zakysankou je salát víc lahodnější a osvěžující.