
- reklama -
Suroviny
- uvařená rýže
- 1/4 jablka
- 2 vejce
- tak 1 cm sardelové pasty
- špetka kari
- ochucená majonéza
- citronová šťáva
- trochu sušené papriky
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív uvaříme 1 vejce natvrdo a 1 vejce usmažíme.
-
Do misky si nastrouháme jablko (strouháme nahrubo), taktéž vejce natvrdo, přidáme zchladlou rýži, dáme sardelovou pastu. špetku kari, trochu citronové šťávy, majonézu a promícháme, můžeme dle potřeby přisolit.
-
Urovnáme na talířky, navrch dáme 1 lžíci smaženého vajíčka a trochu zasypeme paprikou.
2.varianta: místo majonézy se dá použít zakysaná smetana, ale už nedáváme šťávu z citronu!
Poznámka od kuchařky
Recept mám napsaný z nějaké kuchařky, ale tak z poloviny změněný.
Docela bych řekla, že s tou zakysankou je salát víc lahodnější a osvěžující.
Kuchařka: Bibinka