
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 menší kapr
- 6 stroužků česneku
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- 1 KL pálivé papriky
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 PL cukru krupice
- 125 g rajčatového protlaku
- 3 PL oleje
- 1/4 l vody
Postup přípravy receptu
-
Z ryby připravíme filety a od hřbetu dolu ostrým nožem prořízneme drobné kostičky, které zůstaly. Je dobré dělat řezy asi po 1 cm. Uslyšíte jemné křupnutí. Filety osušíme.
-
Smícháme protlak s vodou a česnek nasekáme najemno. Tím protlakem pak budeme rybu zalévat.
-
Filety okořeníme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej.
-
Filety prudce opečeme z obou stran. Nejprve kůží dolů. Po obrácení přidáme česnek. Zavoní a podlijeme zamíchaným protlakem.
-
Stáhneme oheň a necháme 20 minut podusit. Občas lehce promícháme. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se, pokud je něco špatně, ale dlouho jsem byl mimo.
Kuchař: klukodvody