- reklama -
Suroviny
- kuřecí prsa
- Marináda:
- citrónová šťáva
- jogurt
- chilli
- kardamom
- římský kmín
- skořice
- Na přílohu:
- cizrna
- mrkev
- cukr
- rozinky
- sušený zázvor
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny indgredience na marinádu,do ní pak naložíme kuřecí prsa – pokud možno přes noc. Prsa poté zprudka opečeme na kontaktním grilu.
-
Podáváme s cizrnovou kaší (měla jsem namočenou a uvařenou, lze však i použít i z konzervy či sklenice).
-
Ještě jsem to chtěla nějak ozvláštnit, tak jsem na kostičky nakrájela mrkev, lehce ji podusila na zkaramelizovaném cukru a přidala k tomu rozinky a sušený zázvor – ta sladkost se náramně hodila k tomu citrónovému kuřeti.
Poznámka od kuchařky
Kardamom je v takových tobolkách, ty jsem rozdělala a obsah podrtila v hmoždíři – výrazné aroma se tak uvolnilo mnohem lépe.
Kuchařka: Vanilka