- reklama -
Suroviny
6 porcí
- Jogurtová zmrzlina:
- 300 g bílého smetanového jogurtu
- 150 ml kondenzovaného slazeného mléka – salko
- 70 g medu
- 150 ml smetany ke šlehání
- Jestli máte vanilkový lusk, přidejte do zmrzliny dřeň
- Broskvová směs:
- 6 broskví
- 2 lžíce medu
- svitek skořice
- lžička citronové kůry
- 60 g nasucho opražených mandlí nebo lupínků
Postup přípravy receptu
-
Kondenzované mléko svaříme s medem.
-
Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. Během mražení občas promícháme.
-
Broskve krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Med rozehřejeme, přidáme broskve, skořici a citronovou kůru. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Nakonec vmícháme opražené mandle.
Poznámka od kuchařky
Já jsem zmrzlinu nemíchala a je skvělá.
Zdroj:Pestré vaření.
Kuchařka: Jaruna18