Orientální broskve s jogurtovou zmrzlinou

61
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Jogurtová zmrzlina:
300 g bílého smetanového jogurtu
150 ml kondenzovaného slazeného mléka – salko
70 g medu
150 ml smetany ke šlehání
Jestli máte vanilkový lusk, přidejte do zmrzliny dřeň
Broskvová směs:
6 broskví
2 lžíce medu
svitek skořice
lžička citronové kůry
60 g nasucho opražených mandlí nebo lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Kondenzované mléko svaříme s medem.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. Během mražení občas promícháme.

  3. Broskve krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Med rozehřejeme, přidáme broskve, skořici a citronovou kůru. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Nakonec vmícháme opražené mandle.

Poznámka od kuchařky

Já jsem zmrzlinu nemíchala a je skvělá.

Zdroj:Pestré vaření.