
- reklama -
Suroviny
- Světlé těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce krystalového cukru
- Tmavé těsto:
- 3 vejce
- 80 g másla
- 75 g práškového cukru
- 3 lžíce kysané smetany
- 60 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 60 g mletých ořechů
- Krém:
- 3 dcl mléka
- 1 vanilkový pudink
- 250 g másla
- 180 g práškového cukru
- Na posypání:
- 80 g nahrubo pomletých ořechů(spíš sekaných )
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Svetlé cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty striedavo jemne primiešavame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a upečieme.
-
Tmavé cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom do peny. Pridáme kyslú smotanu, orechy, kakao a múku s práškom do pečiva. Dobre prešľaháme. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech a upečieme.
-
Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a dáme ho úplne vychladnúť. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme. Po lyžiciach vmiešame do masla vychladnutý puding.
-
Na tmavé cesto rozotrieme polovicu krému a uložíme naň svetlé cesto. Natrieme zvyšok krému. Povrch posypeme husto sekanými orechami a pocákame čokoládovou polevou.
Kuchařka: tejaja