
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 150 g tuku
- 200 g práškového cukru
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 300 g hladké mouky
- Náplň:
- 200 g tuku
- 200 g práškového cukru
- 50 g kakaa
- 200 g rozinek
- 200 g ořechů
- 4 lžíce rumu
- 4 lžíce pikantního džemu
- džem na potření koláče
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Vymiešame maslo, vajcia, cukor, pridáme múku s práškom a rozotrieme na vymastený plech. Upečieme a necháme vychladnúť.
-
Z plátu odrežeme po dĺžke 1/3. Zvyšok rozmrvíme.
-
Maslo do plnky vymiešame s cukrom, kakaom, lekvárom a rumom, pridáme hrozienka, rozmrvené cesto a nahrubo nastrúhané orechy. Dôkladne premiešame.
-
Plát koláča potrieme džemom, uložíme plnku a mokrými rukami vytvarujeme polvalec. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Kuchařka: tejaja