Ořechový řez s karamelovým krémem

248
- reklama -

Suroviny

Těsto:
3 vejce
120 g cukru krupice
80 g polohrubé mouky
40 g mletých ořechů
špetka soli
3 lžíce oleje (toto je dávka na jeden plát budeme potřebovat 2)
krém:
250 g másla
1 plechovka karamelového salka
marmeláda na potření
marcipánová modelovací hmota na potažení

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vmícháme cukr a žloutky.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom přidáme olej.

  3. Vyšleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a ořechy.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby.

  5. Pečeme na 170°C. Budeme potřebovat dva pláty.

  6. Máslo našleháme do pěny a po lžících přidáváme zkaramelizované salko.

  7. Upečený vychladlý plát potřeme marmeládou a připraveným krémem.

  8. Trochu krému si necháme na konečné dozdobení.

  9. Přiklopíme druhým plátem, zatížíme a dáme do lednice trochu ztuhnout.

  10. Potom rozřízneme na 4 díly, potřeme krémem a potáhneme marcipánem nebo polejeme čokoládou.

  11. Dozdobíme podle vlastní fantazie.