- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 120 g cukru krupice
- 80 g polohrubé mouky
- 40 g mletých ořechů
- špetka soli
- 3 lžíce oleje (toto je dávka na jeden plát budeme potřebovat 2)
- krém:
- 250 g másla
- 1 plechovka karamelového salka
- marmeláda na potření
- marcipánová modelovací hmota na potažení
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vmícháme cukr a žloutky.
-
Potom přidáme olej.
-
Vyšleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a ořechy.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby.
-
Pečeme na 170°C. Budeme potřebovat dva pláty.
-
Máslo našleháme do pěny a po lžících přidáváme zkaramelizované salko.
-
Upečený vychladlý plát potřeme marmeládou a připraveným krémem.
-
Trochu krému si necháme na konečné dozdobení.
-
Přiklopíme druhým plátem, zatížíme a dáme do lednice trochu ztuhnout.
-
Potom rozřízneme na 4 díly, potřeme krémem a potáhneme marcipánem nebo polejeme čokoládou.
-
Dozdobíme podle vlastní fantazie.
Kuchařka: Zdenka1