
- reklama -
Suroviny
12 ks
- 1 listové vyválené těsto – 275 g
- 6 lžic (120 g) hrubé mouky
- 100 g másla pokojové teploty
- 5 lžic (100 g) cukru písek
- 1 vanilkový cukr (mandlový)
- 6 lžic mletých vlašských ořechů
- vejce na potření
- moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 200°C. Z mouky, másla, cukrů a ořechů uděláme drobenku (můžeme přidat ušlehaný bílek). Na rozbalené těsto dáme k delším stranám obdélníku ke každé polovinu drobenky a strany svineme směrem ke středu.
-
Závitek přendáme na plech, potřeme žloutkem a dáme upéct dorůžova (10-15 minut – podle trouby). Necháme na mřížce vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na 10 -12 ks.
Kuchařka: Marie Svarcova