Ořechový Kringel

71
- reklama -

Suroviny

Potřebujeme:
300 g hladké mouky
15 g droždí
lžíce cukru krupice
120 ml vlažného mléka
30 g másla
špetka soli
1 žloutek
Na náplň:
60 g másla
4 lžíce cukru
2 lžičky skořice
40 g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy robotu dáme mouku, žloutek, roztopené máslo, špetku soli a kvásek.
    Vypracujeme hákem nelepivé těsto a dáme na 40 minut kynout na teplé místo.

  3. Po kynutí těsto rozválíme na tenký plát.
    Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

  4. Připravíme náplň – roztopené máslo, cukr, skořici a ořechy smícháme.
    Směsí potřeme celý plát a poté srolujeme do rolády.

  5. Roládu rozřízneme podélně na dva kusy. Oba kusy proplétáme a nakonec stočíme do tvaru věnce.
    Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut při 180 stupních.