Ořechový dortík

97
- reklama -

Suroviny
8-10 porcí

6 vajec
150 g cukru
200 g hladké mouky
100 g drcených vlašských ořechů
10 g skořicového cukru
1 prášek na pečení
50 ml oleje
tuk a hrubá mouka na formu
Náplň:
450 ml mléka
70 g pudinkového prášku
150 g cukru krystal
150 g vlašských nebo lískových ořechů
400 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšlehejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, skořicovým cukrem a drcenými vlašskými ořechy. Směs vmíchejte do vyšlehaných vajec, pak přidejte olej a těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Pečte na 180°C cca 45 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Podle návodu na sáčku připravte hustý pudink.
    Zbytek cukru nechte zkaramelizovat na pánvi či pečícím papíře v troubě, po vychladnutí rozdrtit. Najemno nasekané oříšky opražíme na pánvi a do vychladlého pudinku (je potřeba ho vymíchat do studena) zašlehejte máslo, oříšky a karamel.

  3. Vychladlý korpus prořízněte (nejlépe nití) na 3 díly, potřete je krémem a slepte. Krém rozetřete po celém povrchu, dort dozdobte krémem, pocukrovanými ořechy a boky strouhanými ořechy.