- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 100 g drcených vlašských ořechů
- 10 g skořicového cukru
- 1 prášek na pečení
- 50 ml oleje
- tuk a hrubá mouka na formu
- Náplň:
- 450 ml mléka
- 70 g pudinkového prášku
- 150 g cukru krystal
- 150 g vlašských nebo lískových ořechů
- 400 g másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšlehejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, skořicovým cukrem a drcenými vlašskými ořechy. Směs vmíchejte do vyšlehaných vajec, pak přidejte olej a těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Pečte na 180°C cca 45 minut.
-
Podle návodu na sáčku připravte hustý pudink.
Zbytek cukru nechte zkaramelizovat na pánvi či pečícím papíře v troubě, po vychladnutí rozdrtit. Najemno nasekané oříšky opražíme na pánvi a do vychladlého pudinku (je potřeba ho vymíchat do studena) zašlehejte máslo, oříšky a karamel. -
Vychladlý korpus prořízněte (nejlépe nití) na 3 díly, potřete je krémem a slepte. Krém rozetřete po celém povrchu, dort dozdobte krémem, pocukrovanými ořechy a boky strouhanými ořechy.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: krkovicka.x