
Suroviny
- 1 velká cibule
- 5 vajec
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g lněných semínek
- 35 g sušených rajčat naložených v oleji
- 1/2 KL drceného kmínu
- hrst sušené smažené cibulky (nemusí být)
- 140 g tvrdého sýra (čedar, gouda…)
- cca 4 PL olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nakrájenou cibuli restujeme na oleji dozlatova, přidáme po chvíli i na jemno nakrájená rajčata a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 175 st.C.
-
Ořechy a semínky rozmixujeme (lněná semínka raději trochu rozemeleme tříštivým mlýnkem) a nastrouháme sýr. Do mísy s ořechy, kmínem a semínky přidáme sýr, žloutky a promícháme. Přidáme i zchladlou cibuli s rajčaty.
-
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a vmícháme jej k připravené směsi. Jde to lépe zapracovat vidličkou. Solit ani nemusíte, sýr je slaný a stačí ta špetka v ušlehaném sněhu.
-
Formu na biskupský chlebíček (pokud nemáte silikonovou) vyložíme pečícím papírem tak, aby přesahoval delší boky a těsto do ní přemístíme. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
podle www.stránek „hodně domácí“