
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- ½ hrnku krystalového cukru
- ½ prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce, 100 g másla nebo tuku na pečení
- ¾ hrnku rozinek
- ¼ hrnku mletých lískových oříšků
- ½ hrnku mletých vlašských ořechů
- ½ – ¾ hrnku mléka (dle potřeby)
Postup přípravy receptu
-
Vajce, cukor, tuk, štipku soli, múku s práškom a mlieko spolu vyšľaháme.
-
Pridáme hrozienka a oba druhy orechov a dobre premiešame.
-
Vymastíme formu na srnčí chrbát alebo vaničku a cesto do nej uložíme a zarovnáme.
-
Pečieme pri strednej teplote asi 40 minút ( kontrolujeme ).
-
Upečený bochník vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Recept je z Encyklopédie múčnikov.
Kuchařka: tejaja









