Ořechovo – rebarborové copánky

66
- reklama -

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky
100 g Hery
5 pl cukru krystal
1 vanilkový cukr
150 ml mléka
1 vejce
špetka soli
18 g kvasnic
Náplň:
250 g rebarbory
250 g mletých ořechů
5 pl cukru
2 pl vody
2 pl rumu
1 vanilkový cukr
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V pekárně si připravíme těsto.

  2. Rebarboru si očistíme a nakrájíme na malé kousky, dáme s cukrem a vodou do hrnce a rozvaříme. Stačí 5 minut.

  3. Přimícháme ořechy a rum, dáme vychladit.

  4. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rukama propracujeme, rozdělíme na 2 ks a necháme odpočinout cca 10 minut.

  5. Každý kousek rozválíme a dáme polovinu náplně, smotáme jako závin.

  6. Ten po celé délce rozkrojíme a oba dílky smotáme, náplní ven.

  7. Dáme na plech a necháme dostatečně nakynout. Nakynuté potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 20 minut.