Ořechovo-lněné perníkové sušenky (bez lepku, mléka a vajec)

63
- reklama -

Suroviny

50 g mouky z vlašských ořechů
50 g lněné mouky
3 lžíce cukru
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky perníkového koření
1 lžíce oleje
65 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme pevné nedrobivé těsto.

  2. To rozválíme na asi 4 mm vysokou placku a vykrájíme sušenky.

  3. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160°C asi 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Ořechové a semínkové mouky kupuji od firmy Adveni Medical (http://bezlepkova.com/).

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.