
- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 15 dkg moučkového cukru
- 35 dkg hladké mouky
- 18 dkg másla
- 1 menší vejce
- 1 žloutek
- 7 dkg nastrouhaných vlašských ořechů
- 1 zarovnaná lžíce kakaa
- Krém:
- 200 g másla
- 160 g moučkového cukru
- 2 PL rumu
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
Vše smícháme dohromady, zpracujeme v těsto a dáme do lednice ztuhnout.
Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o výšce 2 mm a nařežeme na obdélníky 6×4 cm, které namotáme na máslem namaštěné trubičky a dobře spojíme okraje těsta k sobě. -
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pokud jste trubičky dobře namazali, nemusíte je stahovat horké.
-
Krém:
Máslo utřeme s cukrem, vmícháme rum a plníme trubičky.
Kuchař: pavelk









