
Suroviny
- 35 dkg hladké mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 18 dkg Hery
- 1 menší celé vejce a 1 žloutek
- 7 dkg nastr.vlašských ořechů
- 1 zarovnaná lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme a dáme ztuhnout do lednice.
-
Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o síle 2 mm (když jsem měla siln. plát, tak jsem spodky měla hodně rozteklé) a nakrájíme si obdélníky cca 4 x 6 cm, které namotáváme na pomazanou (máslem) trubičku.
-
Když konce těsta dobře spojíme, nemusíme je dávat přes sebe.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Jestliže jste trubičky dobře namazali, nemusíte je sundávat horké.
-
Konce hotových trubiček namočíme v čokoládě. Můžeme plnit pařížskou šlehačkou. (To je dobrota na rychlou konzumaci). Šlehačka vydrží 2 – 3 dny v lednici. Trubičky můžeme péct 3-4 týdny dopředu.
Poznámka od kuchařky
Můžeme plnit máslovým krémem. / Vydrží v chladnu tak dlouho, jaká byla trvanlivost použitého másla./
Krém: 20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru – utřeme , přidáme 14 dkg mletých vlašských ořechů a rum podle chuti.
Trubičky můžeme péct 3-4 týdny dopředu. Krémem plníme týden před Vánocemi a jsou proleželé za 1 den. Uchováváme v chladu.
Jiný krém: 200 ml vody, 150 ml sladkého kond. mléka, 7 dkg polohr. mouky. Mouku zamícháme do vlažného mléka s vodou a vaříme na mírném plameni asi minutku a stále mícháme. Do vychladlého zašleháme 20 dkg změklého másla a moučk.cukr podle chuti. Ochutíme to ještě rumem. Můžete tam zamíchat i oříšky nebo kokos. Je to dobré a ne tak máslové. Krém je po týdnu dobrý, ale trubičky jsou už hodně měkké.









