Ořechové rohlíčky s marcipánem

69
- reklama -

Suroviny

Těsto:
14 dkg moučkového cukru
14 dkg mletých lískových ořechů
36 dkg hladké mouky
28 dkg másla
Marcipán:
120 g moučkového cukru
120 g jemně mletých mandlí
1 vaječný bílek
špetka soli
čokoládová poleva
karamelové Salko na slepování

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto, které necháme odležet. Z těsta vykrajujeme tvary rohlíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 160 stupňů asi 5 minut.


    Zobrazit celý recept

    Rohlíčky se trochu rozjedou.

  2. Slepujeme k sobě dva rohlíčky karamelovým Salkem.

  3. Připravíme marcipán: Vše zpracujeme v hladkou hmotu, která má mít konzistenci plastelíny. Zabalíme do igelitu a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.

  4. Z marcipánu vykrajujeme rohlíčky, která přilepíme čokoládou na rohlíčky ořechové.

  5. Nakonec celé rohlíčky pocákáme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Těsto na rohlíčky jsem našla na internetu a protože se rozjely a nevypadaly vzhledově pěkně, musela jsem experimentovat a tak jsem vlastně vytvořila nový druh cukroví. Nikdy žádné, i nepodařené cukroví, nevyhodím, vždy se snažím ho nějak využít.