Suroviny
- Těsto:
- 14 dkg moučkového cukru
- 14 dkg mletých lískových ořechů
- 36 dkg hladké mouky
- 28 dkg másla
- Marcipán:
- 120 g moučkového cukru
- 120 g jemně mletých mandlí
- 1 vaječný bílek
- špetka soli
- čokoládová poleva
- karamelové Salko na slepování
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto, které necháme odležet. Z těsta vykrajujeme tvary rohlíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 160 stupňů asi 5 minut.
Rohlíčky se trochu rozjedou.
-
Slepujeme k sobě dva rohlíčky karamelovým Salkem.
-
Připravíme marcipán: Vše zpracujeme v hladkou hmotu, která má mít konzistenci plastelíny. Zabalíme do igelitu a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.
-
Z marcipánu vykrajujeme rohlíčky, která přilepíme čokoládou na rohlíčky ořechové.
-
Nakonec celé rohlíčky pocákáme čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Těsto na rohlíčky jsem našla na internetu a protože se rozjely a nevypadaly vzhledově pěkně, musela jsem experimentovat a tak jsem vlastně vytvořila nový druh cukroví. Nikdy žádné, i nepodařené cukroví, nevyhodím, vždy se snažím ho nějak využít.