- reklama -
Suroviny
- 200 g cukru
- 160 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 prášek do pečiva
- 6 vajec
- 80 g vlašských oříšků namletých
- 80 g lískových oříšků namletých
- 125 ml oleje
- 125 ml studené vody
- 2 lžičky kakaa
- 3 šlehačky
- 3 vanilkové cukry
- 3 ztužovače smetany
- 300 g malin
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Troubu si nastavíme na 180s°C.
-
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Oříšky, olej a vodu přidáme postupně do žloutkové pěny.
-
Mouku, kakao a prášek do pečiva promícháme v misce a také přimícháme. Do hmoty dáme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct zhruba 30 min.
-
Po upečení necháme vychladnout a pak přepůlíme.
-
Spodní polovinu natřeme čokoládovou polevou, poklademe malinami a natřeme ušlehanou šlehačkou s vanil. cukry a ztužovači. Přiložíme druhou polovinou a celé potřeme čokoládovou polevou. Dáme do lednice ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Do těsta můžeme místo celozrnné mouky dát hladkou.
Kuchařka: lemarti