Ořechové řezy (trvanlivé)

103
- reklama -

Suroviny

Spodní/světlé těsto
20 dkg másla
20 dkg moučkového cukru třeme doběla
Potom zašleháme 8 žloutků nakonec lehce zamícháme
20 dkg polohrubé mouky s
1/2 prášku do pečiva
( rozetřeme na vytřený+moukou vysypaný plech)
Horní/ořechové těsto
(8 bílků ušleháme na tuhý sníh a přidáme)
30 dkg moučkového cukru
30 dkg pomletých ořechů
a nakonec 2 lžíce polohrubé mouky s
1/2 prášku do pečiva
(rozetřeme na světlé těsto)

Postup přípravy receptu

  1. Spodní těsto rozetřít pomalu, jde trošku hůř, na to nalít horní/ořechové a zvolna pečeme na 150-180°C asi 60 minut na klasickém uzavřeném plechu.

  2. Zkusíme špejlí na pár místech propíchnout, jestli se nelepí, je upečeno.

  3. Po upečení můžeme pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a čokoládou/citrónovou polevou.

  4. Poleva: 2 čokolády Ledové kaštany s 10 dkg másla rozpustit v horké lázni (nebo jakoukoli Vaši oblíbenou)

Poznámka od kuchařky

Rodinný recept.

Tyto řezy bez krému jsou hrozně trvanlivé, dělávám na vánoce i při jiných příležitostech dopředu a jsou pořád stejné.

Na vánoce/velikonoce je krájím na tenké 2cm pásky.

Horní vrstva je tmavá, ale kakao tam není. Je to díky ořechům..