- reklama -
Suroviny
4 porce
- Pesto:
- 100 ml olivového oleje
- 80 g vlašských ořechů
- 4 lžíce nastrouhaného sýra Gran Moravia (nebo jiného „parmazánovitého“)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- špetka chilli (nebo kousek posekané chilli papričky)
- 3-4 kulaté žíhané cukety (průměr cca 10cm)
- těstoviny (nejlépe fettucine, ale lze i jiné)
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na pesto zpracovat tyčovým mixérem.
-
Dát vařit těstoviny do mírně osolené vody (nerozvařit!).
-
Na pánvi na tenké vrstvě oleje osmahnout dozlatova očištěné cukety (na kousky).
-
Stáhnout z plamene, vmíchat slité těstoviny a nakonec pesto. Podávat ihned!
Poznámka od kuchařky
Pesto je od Lenky Požárové z její kuchařkové edice „Což takhle dát si…“ – díl Cukety.
Je to ultra rychlovka 😉
Kulaté cukety nám vyrostly poprvé, jsou výrazně sladší než ty podlouhlé a při vaření neztrácí barvu! Nemusí se loupat. Pokud trochu přerostou, je třeba odstranit zevnitř semínka.
Foto tentokrát žádná sláva, tak proto ty cukety jako hlavní foto 😉
Kuchařka: Kanyla