
- reklama -
Suroviny
- 350 g hladké mouky
- 250 g práškového cukru
- 180 g tuku na pečení
- 100 ml mletých ořechů
- 1 vejce
- Krém :
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- hrst mletých ořechů
- 2 lžíce pudinku (velmi hustého)
- Dále:
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Z prísad vymiesime cesto. Vyvaľkáme natenko, narežeme na pásy podľa šírky tenkých trubičiek a navinieme cesto na trubičky. Potom v strede nožom na trubičkách cesto dookola prerežeme a urobíme asi 2 mm medzeru (na každej trubičke tak vzniknú 2 minitrubičky). Upečieme do ružova.
-
Krém : maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme orechy a Zlatý klas, príp. puding a ešte krátko prešľaháme, aby sa prísady spojili.
-
Vychladnuté trubičky namáčame z oboch koncov do čokoládovej polevy a naplníme krémom.
Kuchařka: tejaja