
- reklama -
Suroviny
            cca 50 ks
							
    
- Těsto:
- 140 g másla
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 1 PL kakaa
- Krém:
- 1 šlehačka
- 200 g krupicového cukru
- 50 g kakaa
- 250 g másla
- Dohotovení:
- čokoláda
- bílá poleva
- zdobení (želé, čokoládové kuličky, hobliny, oříšky,…..) dle fantazie
Postup přípravy receptu
- 
Ze surovin vypracujeme těsto, které vtlačujeme do formiček na košíčky. Dáme na plech a pečeme cca 10 minut/180°C. 
- 
Vychladlé košíčky vyklepneme, potřeme čokoládou a necháme ztuhnout. 
- 
Na krém si den předem svaříme šlehačku s cukrem a kakaem. Necháme v lednici do druhého dne. 
 Potom vyšleháme a po částech zašleháváme do másla.
- 
Krémem plníme košíčky, které dle fantazie ozdobíme bílou polevou a zdobením. 
Poznámka od kuchařky
PL = polévková lžíce
            Kuchařka: Irule
        
 
            