
- reklama -
Suroviny
- 300 g mletých ořechů
- 200 g cukr moučka
- 1 vejce
- 2 lžíce rumu
- cukr na podsypávání
- Na krém:
- 100 g másla
- 50 g čokolády
Postup přípravy receptu
-
Vše spojíme v těsto, vyválíme na 2 mm silný plát, podsypáváme cukrem a vykrajujeme čtverečky asi tak 7×7 cm.
-
Čtverečky obtočíme na formičky kornoutků (nemáme-li kovové, můžeme si je sešít z tuhého papíru) nebo spojíme dva růžky na trubičkách na kremrole a dělejte šátečky. Necháme asi 2 dny sušit u topení.
-
Když vyschnou, sundáme je z formiček a plníme čokoládovým krémem. Špičky nebo růžky máčíme do čokolády. Na krém vyšleháme máslo s nahřátou čokoládou.
Kuchařka: Hella