- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g mletého cukru
- 3 vejce (žloutky)
- 3-4 KL holandského kakaa
- Vrchní hmota:
- (3 bílky)
- 200 g cukru
- 200 g mletých ořechů
- ořechy (celé půlky jader na zdobení)
- Karamelový krém:
- 250 g másla
- 1 plechovka karamelového Salka
- trochu rumu
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Z vypracovaného a vyváleného těsta vykrajujeme kolečka. Upečeme na 200°C asi 7-8 minut.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme cukr a jemně mleté ořechy.
-
Z ořechové hmoty tvoříme hromádky a zdobíme je ořechem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
Máslo utřeme doběla, přidáme karamelové mléko, ušleháme krém, do kterého přidáme trochu rumu. Hrudky slepíme krémem ke kolečkům a namáčíme v čokoládové polevě.
Kuchařka: Bahula