- reklama -
Suroviny
8 – 10 porcí
- 340 g hladké mouky
- 160 g žitné celozrné mouky
- 250 ml podmáslí
- 50 ml vlažné vody
- 50 g oleje
- 40 g droždí
- 1 polévková lžíce octa
- 1 lžíce soli ( může být i méně )
- 1/2 lžíce drceného kmínu
- 1 lžička cukru
- 1,5 – 2 hrsti vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny, mimo ořechů dáme do pekárny – nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program těsto.
-
Po zaznění signálu při posledním míchání přidáme ořechy, které jsme nalámali rukou na větší kousky. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 – 10 kousků a uděláme malé bagetky.
-
Dáme na plech, trochu nařízneme a ještě necháme asi 20 min kynout.
-
Pečeme v předehřáté troubě do zlatova, přibližně 30 – 35 min.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mě recept na ořechový chléb v Apetitu. Tak jsem si ho upravila a zkusila upéct bagetky.
Dobu pečení udávám jen přibližnou, mám starou plynovou troubu, tak opravdu peču, až mají barvu.
Kuchařka: mysulka