Ořechové bagetky

34
- reklama -

Suroviny
8 – 10 porcí

340 g hladké mouky
160 g žitné celozrné mouky
250 ml podmáslí
50 ml vlažné vody
50 g oleje
40 g droždí
1 polévková lžíce octa
1 lžíce soli ( může být i méně )
1/2 lžíce drceného kmínu
1 lžička cukru
1,5 – 2 hrsti vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, mimo ořechů dáme do pekárny – nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Po zaznění signálu při posledním míchání přidáme ořechy, které jsme nalámali rukou na větší kousky. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 – 10 kousků a uděláme malé bagetky.

  3. Dáme na plech, trochu nařízneme a ještě necháme asi 20 min kynout.

  4. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova, přibližně 30 – 35 min.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mě recept na ořechový chléb v Apetitu. Tak jsem si ho upravila a zkusila upéct bagetky.

Dobu pečení udávám jen přibližnou, mám starou plynovou troubu, tak opravdu peču, až mají barvu.