Ořechová bábovka s jablky a čokoládou

102
- reklama -

Suroviny

400 g hrubé mouky
50 g polohrubé mouky
100 g mletých ořechů
250 g moučkového cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 sklenice oleje
1 sklenice mléka
5 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
1 prášek do pečiva
500 g nahrubo strouhaných jablek
100 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme olej, vejce, cukr a vanilkový cukr.


    Zobrazit celý recept

  2. Dále postupně přidáváme smíchané suché suroviny (mouky, jedlá soda, prášek do pečiva, kakao, mleté ořechy) a mléko.

  3. Nastrouháme si na hrubém struhadle jablka a ta přidáme do těsta.

  4. Nakonec vmícháme rozlámanou čokoládu /rozlámat na cca 4-6 kousků z jednoho čtverečku/. V případě hustého těsta přikápneme mléka.

  5. Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme těsto.

  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 60-70 minut na 180 °C.

  7. Provedeme zkoušku špejlí, na špejli může být lehce těsta neboť čokoláda po vychladnutí ztuhne!

  8. Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme 🙂 Bábovka je hodně podobná té minulé, ořechy můžeme vyměnit za kokos ….

Poznámka od kuchařky

Vypadá to složitě, ale je opravdu jednoduchá 🙂