Suroviny
- 400 g hrubé mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 100 g mletých ořechů
- 250 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 sklenice oleje
- 1 sklenice mléka
- 5 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 prášek do pečiva
- 500 g nahrubo strouhaných jablek
- 100 g čokolády
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme olej, vejce, cukr a vanilkový cukr.
-
Dále postupně přidáváme smíchané suché suroviny (mouky, jedlá soda, prášek do pečiva, kakao, mleté ořechy) a mléko.
-
Nastrouháme si na hrubém struhadle jablka a ta přidáme do těsta.
-
Nakonec vmícháme rozlámanou čokoládu /rozlámat na cca 4-6 kousků z jednoho čtverečku/. V případě hustého těsta přikápneme mléka.
-
Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme těsto.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi 60-70 minut na 180 °C.
-
Provedeme zkoušku špejlí, na špejli může být lehce těsta neboť čokoláda po vychladnutí ztuhne!
-
Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme 🙂 Bábovka je hodně podobná té minulé, ořechy můžeme vyměnit za kokos ….
Poznámka od kuchařky
Vypadá to složitě, ale je opravdu jednoduchá 🙂