
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g mletých ořechů
- 50 g ochuceného máku
- 1 vanilkový cukr
- 150 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje (dá se nahradit šlehačkou)
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- rozinky
- v rumu
- kandované ovoce (sušené)
Postup přípravy receptu
-
V jedné misce smíchat vše sypké, v další smícháme olej (nebo slehačku), mléko a žloutky. Bílky vyšleháme v sníh.
-
Obě misky smícháme dohromady a nakonec lehce vmícháme sníh do těsta. Když nechceme šlehat bílky, nevadí, ale bábovka bude méně vzdušná.
-
Přidáme všechny rozinky (bobule), kandované ovoce kolik kdo chce.
-
Můžeme nalámat do bábovky čokoládu, klidně i Studentskou pečeť, oříšky navíc nevadí. Nebo rozpustit čokoládu na vaření, smíchat s marmeládou a kokosem. Tuto směs můžeme lžičkou naložit doprostřed těsta.
-
Nalejeme do formy, pečeme na 180°C, zálezí na troubě, já musím až 70 minut.
Poznámka od kuchařky
tohle je mirne upravena od Svetlany „Orechova babovka 2“. Sorry jestli je popis neprofesionalni a vlastne neni to muj vytvor, ale chtela jsem taky prispet.Babovka je docela rozcuchana, nechtelo se ji ven z formy(vymastene a vysypane kokosem). Babovku jsem zkousela dat i na plech, ale neni to ono!