Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- Sos:
- kousek čerstvého zázvoru
- kousek pomerančové kůry (nemusí být)
- 1/2 l pomerančového džusu
- 1/4 l kuřecího bujónu nebo vývaru
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá)
- 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet)
- 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta.
-
V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme.
-
Do další misky si nasypeme hladkou mouku.
-
Na pánvi nejlépe ve Voku si rozehřejeme olej asi na 160 st.(kolem vloženého masa se tvoří malinké bublinky), kousky masa kuchyňskýma kleštěma vložíme do sosu, trochu okapeme a hned do mouky a obalíme. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme za občasného promíchání 15-20 minut do zlatohnědé barvy.
-
Maso vyjmeme na tácek vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
-
Na čisté pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a rychle osmažíme na jemné nudličky nakrájený zázvor a pomerančovou kůru (nebo 1 lžíci sušeného zázvoru).
-
Jakmile začne krásně vonět, vlijeme sos, který nám zůstal z namáčení kuřecích kousků a dobře promícháme. Do tohoto základu přidáme odložené osmažené maso a chvilku zahříváme za stálého míchání až omáčka zhoustne. Odhadem asi 3 minuty. Nemělo by to být příliš husté, ale masíčko krásné obalené. Odstavíme a servirujeme.
Poznámka od kuchařky
Je to dost pracné, ale Asijskou kuchyni jsem si zamilovala v USA a proto mi ta trocha námahy stojí za to.