Opravdu jedlé jáhly :)

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g jáhel
1 plechovka bílých fazolí
200 g listového špenátu
200 g cukety
80 g sýru Niva
2 stroužky česneku
bazalka
muškátový oříšek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z jáhel u nás moc lidí nevaří, což je velká škoda. Jsou bez lepku, obsahují spoustu minerálů a výborně chutnají na slano i na sladko. V tomto receptu jsem je zkombinovala se šťavnatou zeleninou a pikantním sýrem a výsledek je opravdu žravý.


    Zobrazit celý recept

  2. Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit v poměru 1:2 (jáhly:voda) – trvá to jen 10 minut.

  3. Na pánvi necháme rozpustit špenát, přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, česnek a bylinky a krátce podusíme.

  4. Vypneme plotnu, přimícháme okapané fazole, jáhly a nastrouhanou nivu a pořádně promícháme. Jíme ihned.