- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g jáhel
- 1 plechovka bílých fazolí
- 200 g listového špenátu
- 200 g cukety
- 80 g sýru Niva
- 2 stroužky česneku
- bazalka
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Z jáhel u nás moc lidí nevaří, což je velká škoda. Jsou bez lepku, obsahují spoustu minerálů a výborně chutnají na slano i na sladko. V tomto receptu jsem je zkombinovala se šťavnatou zeleninou a pikantním sýrem a výsledek je opravdu žravý.
-
Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit v poměru 1:2 (jáhly:voda) – trvá to jen 10 minut.
-
Na pánvi necháme rozpustit špenát, přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, česnek a bylinky a krátce podusíme.
-
Vypneme plotnu, přimícháme okapané fazole, jáhly a nastrouhanou nivu a pořádně promícháme. Jíme ihned.
Kuchařka: Tanicka