
- reklama -
Suroviny
- 1 balení čokoládových oplatek Kolonáda
- 1 mascarpone
- 1 tvaroh
- 250-300 ml smetany na šlehání
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic práškového cappuccina
- 10 plátků želatiny
- griotka (višňová)
Postup přípravy receptu
-
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.
-
Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme. Mascarpone s tvarohem a oběma cukry důkladně promícháme. Smetanu s cappuccinem vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme do krému a postupně i želatinu.
-
Oplatky potíráme krémem a klademe na sebe, na povrch a boky natřeme a uhladíme zbytek krému. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc a před podáváním posypeme kakaem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









