Opilé švestkové jednohubky

60
- reklama -

Suroviny

200 g sušených švestek
200 ml griotky
100 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku (Omega)

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky nejprve omyjeme v teplé vodě, abychom je zbavili všech chemikálií a nečistot na povrchu.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté překrojíme na poloviny a namočíme přes noc do griotky. Druhý den švestky scedíme, do každé zapíchneme párátko, vyrovnáme na talíř nebo tác a necháme asi 30 min v mrazáku vychladit.

  3. Mezitím si v parní lázni rozehřejeme čokoládu se ztuženým tukem. Každou jednohubku omočíme v připravené čokoládě a odložíme na pečicí papír, aby zcela ztuhla

  4. . Tím, že jsou švestky vychlazené, čokoláda na nich tuhne mnohem rychleji a zbytečně nestéká dolů.

Poznámka od kuchařky

Toto velmi rychlé pohoštění mělo nečekaný úspěch, tak se o něj dělím, i když to asi není žádný velký objev.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.