- reklama -
Suroviny
asi 40 ks
- 200 g mletých lískových oříšků
- 200 g mletých mandlí
- 3 lžíce linecké marmelády
- 400 g bílo-hnědé Nugety
- 5 lžic rumu
- strouhaná kůra ze 2 citronů
- kandované ovoce
- 5 lžic kakaa
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a zpracujeme ve hmotu, pokud by bylo těsto řidší, přidáme mleté oříšky, pokud by bylo hustší, přidáme marmeládu nebo nugetu.
-
Prsty tvoříme kostky, do kterých vkládáme celý lískový oříšek nebo celou vylouplou spařenou mandli nebo půlku vlašského ořechu.
-
Vkládáme do horké čokolády, necháme odkapat a skládáme na plech s pečícím papírem. Nakonec pocákáme bílou čokoládou a necháme v chladnu ztuhnout.
Kuchařka: PaprsekAdriana