Opilá zelnice

68
- reklama -

Suroviny
6 porcí

trochu sádla
velká brambora (nebo víc malých)
asi 1/4 sklenice kysaného zelí
klobása
1 lžíce červené mleté papriky
1 cibule
medvědí česnek (nebo obyčejný)
100 ml kysané smetany
100 ml bílého vína
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita, přidáme červenou papriku, překrájené kysané zelí, nakrájené brambory na čtverečky a nakrájenou klobásu na kolečka, necháme chvíli orestovat a pak zalijeme vodou a vaříme.

  2. Uděláme si jíšku ze sádla, hladké mouky a polévku zajíškujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno a na úplný závěr dáme zakysanou smetanu a polévku posypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Naše sbírka lahví vína se musí začít používat a tak na zkoušku se mi zrodila tato docela sytá a osvěžující polévka.

(my jsme totiž abstinenti a všechno víno máme od našich všech přátel a známých, jako příležitostné dárky).