- reklama -
Suroviny
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek makové směsi (viz foto)
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 vanilinový cukr
- 4 celá vejce
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 10 dkg rozinek
- 80 ml Punče
- 3 čajové lžičky rumového aroma
- Na vysypání a vymazání formy:
- tuk
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat.
-
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C.
-
V míse smícháme přesátou mouku, oba cukry, makovou směs, vanilinový cukr a kypřicí prášek.
-
Přidáme celá vejce, olej a mléko a vymícháme těsto. Na závěr do těsta zamícháme scezené rozinky a rumové aroma.
-
Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a pečeme 80 minut při 150°C.
-
Upečenou bábovku poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Špejle musí být suchá, nesmí se na ní lepit těsto.
Kuchařka: duckie