Opékaný fenykl

58
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 kus fenyklu (nakrájený na 1 cm plátky)
1 lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. panvicu vymazeme olejom a nahrejeme, naplatkovany fenikel pokladieme a 15 minut opekame na jednej strane a 15 minut na druhej strane. pri konzumacii podla chuti posolime.

  2. Surovy fenikel vonia a chuti ako velmi vonavy aniz, alebo pelendrek..neviem to presne definovat, po opeceni ta chut uz nie je taka vyrazna, je to prijemne sladkaste a opecene chuti k masu alebo pomazankovym jednohubkam bajecne.

  3. Este som uvazovala, ze ak by som nechcela, aby to bolo take stavnate a preferovala skor suchsiu verziu, tak by som to mohla na peciacom papiery upiect na nejakom nizsom stupni v trube… ale nam to vyhovuje takto.

Poznámka od kuchařky

Vobec neviem, ci je toto recept, a bez najmensieho zavahanie ho dam vymazat, ak usudime, ze je to hlupost.