Opekane veprove nudlicky s omackou satay / wok

32
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g mrkve
350 g vepřová krkovice
1 cibule
2 stroužky česneku
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
150 g mladého hrášku
75 g jemně zeleného chřestu
2 PL slunečnicového oleje
sůl
omáčka Satay
1 PL arašídového másla
3 PL kokosového mléka
1 PL rajčatové šťávy
1 rozmačkaný stroužek česneku
špetku štiplavé mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam mkrvu, papriku, hraskove strucky, sparglu a prazime dalsich 5 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Ked varievam vo woku..netusim ako to robia azijsky kuchari, ze maju vzdy stavicku, pretoze ja to mavam suche, tak som si zvykla na zaver do hotoveho jedla pridat trosku horucej vody a ta stavicka sa mi vytvori.

  3. Pripravime si omacku satay. Do malej panvicky dam arasidove maslo, kokosove mlieko, paradajkovu stavu, na malom plameni prehrejeme kym sa omacka nespoji. Prelisujeme cesnak a pridame trosku stiplavej papriky. Hotove jedlo prelozime do misiek, prelejeme omackou a ihned podavame.

Poznámka od kuchařky

zdroj / kniznica sefkuchara

ta spargla…v tejto rocnej dobe, tu zelenu mladucku nemali, len velku ako mrkva, tak som si kupila konzervovanu. Pokial pouzijete konzervovanu, tak ju pridajne uz k hotovemu jedlu vo woku a len prehrejte na zaver.

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/