Suroviny
2 porce
- 150 g mrkve
- 350 g vepřová krkovice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 žlutá paprika
- 1 chilli paprička
- 150 g mladého hrášku
- 75 g jemně zeleného chřestu
- 2 PL slunečnicového oleje
- sůl
- omáčka Satay
- 1 PL arašídového másla
- 3 PL kokosového mléka
- 1 PL rajčatové šťávy
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- špetku štiplavé mleté papriky
Postup přípravy receptu
-
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam mkrvu, papriku, hraskove strucky, sparglu a prazime dalsich 5 minut.
-
Ked varievam vo woku..netusim ako to robia azijsky kuchari, ze maju vzdy stavicku, pretoze ja to mavam suche, tak som si zvykla na zaver do hotoveho jedla pridat trosku horucej vody a ta stavicka sa mi vytvori.
-
Pripravime si omacku satay. Do malej panvicky dam arasidove maslo, kokosove mlieko, paradajkovu stavu, na malom plameni prehrejeme kym sa omacka nespoji. Prelisujeme cesnak a pridame trosku stiplavej papriky. Hotove jedlo prelozime do misiek, prelejeme omackou a ihned podavame.
Poznámka od kuchařky
zdroj / kniznica sefkuchara
ta spargla…v tejto rocnej dobe, tu zelenu mladucku nemali, len velku ako mrkva, tak som si kupila konzervovanu. Pokial pouzijete konzervovanu, tak ju pridajne uz k hotovemu jedlu vo woku a len prehrejte na zaver.
moje dalsie recepty najdete na